lördag 15 november 2008

Piri revival

Det var nu ett bra tag sen det skrevs någonting i denna blogg,
men idag har vi faktiskt tränat. Piri började löpa i slutet av September och sedan dess har vi inte gjort någonting, det blev inte heller speciellt mycket jaktträning efter provet i Norge, inga hålbara ursäkter bara lathet.

Men idag skulle syskonen träffas hemma hos Sanna, så vi drog iväg strax före lunch. Det blev först lite skvaller och prat, Hugo var där med sin nya matte. Så vi lät honom prova lite först.
Keno, Tico, Hugo, Sniffa, Piri och mamma med familj var hos Sanna idag.

Men det gäller att snabba på lite, mörkret faller snabbt i mitten av November, så fram med lite dummies och iväg ut på Sannas marker. Piri var överförtjust då jag tog på mig träningsvästen och vi gick iväg, de andra var redan ute, men jag hade tagit lite kort på Limpan åt Annika, så vi gick efter de andra.
Vi mjukade upp med fotgående och två linjetag, Piri var snabb och glad, avlämningarna var riktigt stiliga. Vi fortsatte med ett sök och även här var arbetsglädjen stor och dummiesarna kom in snabbt och lämnades av exemplariskt. Tusan vad bra det går utan träning, vi smyger iväg och tittar på de andra som tränar med vilt, här satt vi och tittade ett tag innan grupptrycket satte in. Lite nyfiken var jag själv också på att se hur Piri skulle göra när det var vilt, så vi började med en markering.

Lite tvekan vid upptaget men annars bra, duvan var inte som de som husse har i frysen, men helt ok efter ett litet tag. Vi gjorde en till makering med and och nu tjoffade hon in fågeln och kom tillbaka riktigt bra. Känns kul att Piri har så mycket kvar efter ett så långt uppehåll, synd att det börjar bli dags för vinter här hemma, vi får se om vi hinner med nått mer innan vinter kommer. Annars får vi ta nya tag när våren börjar nalkas.

Inga kommentarer: