fredag 9 november 2007

Äääntligen !

Det har krupit i skinnet på Piri de senaste veckorna, det har inte blivit någon jaktträning, det har varit lite annat som kommit emellan. Så idag när vi åkte ner till Sanna för att träffa några av syskonen var hon verkligen taggad. Husse var dock inte lika taggad vid lunch då vi packade in hundar och regnkläder i bilen, vilket skitväder, spöregn. Men vädret bättrade på sig ju närmare Sanna vi kom, solen tittade till och med fram på nya E4.

Twist, Tico, Sniffa och Piri var där. Vi hade med Råbert och uppfödaren var naturligtvis på plats, denna gång även Helen.

Vi startade med markeringsövningar, det var långa avstånd och vi kanske skulle ha värmt upp med något enklare. Nåväl, första markeringen fick vi göra om 2 gånger för att få det att fungera. Farten var det inget fel på men Piri hittade inte apporten trots ihärdigt sökande, så vi fick göra det lite lättare. Sedan gick det bättre på andra markeringen. Vi passade naturligtvis på att sitta och titta på de andra hundarna innan vi smög iväg och dirigeringstränade lite på egen hand. Vi lade sedan ut ett sök och Piri fick gå ut först, en otrolig fart och bra motivation, Piri fick hämta 2 apporter innan vi lämnade över till nästa hund.Vi tränade även med vilt och det gick bättre än förväntat, vi har inte haft fåglar framme på 4 månader, men trots detta så kom det in både kaja och kråka på ett sök innan vi slutade. Piri bar inte ända fram men upptagen och farten var bra, så skit i kritiken. Vi smög iväg efteråt och övade på att bära kråka, det gick riktigt bra att bära efter ett litet tag, särskilt när Råbert var nära. Tur med vädret under träningen, knapp något regn men när vi styrde kosan hemåt började det regna igen och det övergick till snöblandat.

Inga kommentarer: