fredag 26 oktober 2007

Fredagskul i skogen

Idag var Johanna och Tico förbi för att träna, jag tog ledigt på eftermiddagen och Tina följde med på en promenad efter lunch innan Johanna och Tico dök upp vid halv tre. När de kommit drog vi till skogs för träning.

Vi började med enkelmarkering, den som kastades hämtades in av kastaren medans vi vände oss bort och så ligger det bara en liten utlagd dummie kvar. Bra övning för Piri så att hon letar med näsan på. det var nu ett tag sedan vi var ute och tränade, det märktes, farten var hög och intresset stort. Vi gjorde sedan två vanliga enkelmarkeringar till, den första fick hon lite problem med, hon gick inte tillräckligt långt ut så jag provade att kommendera "sitt" och sedan "ut". Det fungerade !!. Andra markeringen gick utan styrning. Tico fick sedan jobba medans Piri satt i bilen med Råbert.

Dags för sök och Råbert fick inviga sökrutan med 10 dummies, vi startade bredvid en väg och sökrutan var i nedförsbacke och för dagen rätt brett. Råbert tuffade in 8 dummies innan han fick återvända till bilen.

Piri och Tico fick komma ut igen och Piri var först ut i sökrutan, denna gång hade jag smugit ut 2 dummies till som satt gömda i små granar. Nästan hela sökrutan avverkade innan hon i stort sett snubblade på en dummie som hon snabbt kom in med. Vi skickade sedan växelvis tills det var 2 dummies kvar. Piri var bra på att låta sig styras i vilken riktning hon skulle börja söka och det gick med bra fart hela tiden, avlämningarna var bra och passiviteten emellan skicken fungerade fint. Skönt att se henne jobba med så fin fart samtidigt som hon använder näsan. Mycket nöjd husse.

Vi övade sedan "ut" från sittande längst med vägen, stoppsignal innan kommando "ut". Vi har nu ökat på avstånden till dummie och husse och det fungerade bra. Hon vände åt samma håll som den arm jag gav signalen med, det kanske bara var en tillfällighet, vi får se senare. En relativt kort med givande träning, både Piri och Tico hade ett uppdämt behov att röra på sig, så övningarna gick fort att genomföra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken utveckling hon har gjort i sökarbetet Piri-Pup, mycket roligt att se henne idag!