söndag 2 mars 2008

Viltkänning igen

Idag fick vi besök av Johanna och Tico. Johanna hade hotat med att komma tidigt eftersom jag sa att jag gillar att sova lite längre på helgerna, hon visade stor hänsyn och de kom strax efter 10.
Väl ute i skogen så tog vi en kortare promenad och Piri och Tico fick lufta sig lite. Piri har inte apporterat vilt på en lång tid så jag var lite fundersam hur det skulle gå nu när vi bara hade fåglar med för denna träning. Piri fick göra tre enkla markeringar och det gick riktigt bra, första gången droppade hon visserligen anden på halva vägen in. Men vi justerade husse lite så tredje gången fick jag faktiskt anden nästan i handen, alla tre gångerna hade hon bra upptag.
Sedan tog vi paus med Piri och lade ut ett sök till Tico.

Johanna och Tico gick sedan till ett gömsle vi hade riggat upp och tränade lite tolling följt av en markering, sedan fick Tico söka, bra jobbat av Tico och Johanna.
Sedan provade jag att skick Piri på ett linjetag med anden helt synlig på en stig, det gick inget vidare så vi fick trixa lite för att få till ett bra avslut med anden i munnen på Piri.

Trevlig träning trots snöglopp och duggregn, eftermiddagen avnjöts sedan i tv-soffan där jag såg SAIK slå Hammarby i första semifinalen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis på födelsedagen i efterskott! Hurra! Hurra!! Kramar från Malin & Keno