måndag 14 april 2008

Vinterdvalan upphör

Nu får det vara nog med vila och löp sa Piri igår, humöret och energin var åter på topp. En helt annan hund än de senaste veckorna. Så Nu måste jag hänga på och återuppta träningen igen, försäsongen är alltså officiellt invigd och vinterdvalan är avslutad. Det blir ingen fackelparad, det bara irriterar folk har jag läst i tidningen. Lätt irriterad har jag också varit i flera dagar efter den snöpliga avslutningen på bandysäsongen, tur att jag inte var där utan på resa i Indien.


Idag mjukstartade vi för att kolla Piris minne och husses tajming. Det fick bli lite dummieträning i samband med promenaden, vi tog den lite kortare vändan runt smörhålet och jag hade packat ner 6 dummies, bara åsynen av dummiesarna fick Piri att se lycklig ut. Så hon gick bra fotgående även inann vi var framme efter 2 km promenad, när vi väl kom till skogen så tog hon sig tid att snoka runt lite.

Väl framme vid platsen för övningarna så var hon direkt med på noterna och satt som ett ljus medans jag la ut apporterna för det inledande söket. Terängen är inte särskilt svår men nu var det mest för att se vad som finns kvar av föra av årets träning. Jorå, farten är det inget fel på, inte mycket att klaga på i upptag eller inleverans heller, det vart bara ett liten påminnelse från mig då hon satte av efter fler apporter efter ha plockat upp den första dummien. Hon lyssnade och kom in direkt med den första och sedan var det inga tankar på att söka med apport i munnen. Sedan fick Piri göra en dubbelmarkering, det enda som var lite förvånande var att hon hämtade den först kastade apporten först, men själva markeringsförmågan fanns också bevarad i utmärkt skick. Som avrundning lade jag ut två enkla linjetag som Piri löste bra, på det sista linjetaget passade jag på att ta ett kort, så avlämningen blev inte så bra, jag han inte lägga undan kameran innan hon var tillbaka till mig. Men kortet blev bra.Nu blir det nog nått inlägg per vecka, men det är väl inga som läser bloggen nu efter så lång tid utan nya inlägg. Men jag tänker i alla fall skriva efter de träningar vi gör hädanefter
Försäsongen inleds på riktigt med den första kursen som är inbokad hos Ulrica på Fliken 26-27 April.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vaddå inga som läser???
Vi har ju väntat på återuppståndelsen i månader nu!

/Johanna & Tico

Anonym sa...

Instämmer! Vi läser visst!!!

Anonym sa...

Jag tycker att det är ganska skönt att se att flera går i vintervila:) Jag har påpekat för ovanstående skrivare att vintervila är skönt och något som mattar och hussar mår mycket bra av, men hon håller inte riktigt med:))Men nu börjar ju våren att visa sig så nu är det dax att återuppta träningen på allvar, det tycker ju iallafall Piri ser jag!
Weronica, Sissel & Enya