söndag 20 april 2008

Glädje i Gillingboda

Idag var vi ner till Sanna & Sniffa i Gillingboda för att träna lite med några syskon. Tico, Twist, Piri och Sniffa var med, så halva kullen var på plats för lite uppvärmning inför vårens alla prov och kurser. Man kan i stort sammansfatta träningen med Glädje i Gillingboda, för alla hundarna såg ut att ha väldigt kul och visade stor arbetsglädje.

Piri fick starta och vi började med en markering där en and kastades följt av ett linjetag med fasan. Det gick över förväntan, eftersom vilt har varit sällsynt på våra egna träningar. Men nu skulle syskonen drillas inför provstarterna så vi använde också bara fågel.

Efter detta skickades Piri ut och söka, efter att tre fåglar hämtats in sa husse att vi stannar för idag. Man ska inte pressa turen och en himla bra start inför de kommande träningarna. En del problem finns att trimma till men som sagt över förväntan efter så pass lite träning.

Efter Piri tränade Twist, här en bild på Twist efter att han lämnat av till Mariette. Han sprang så fort att det inte blev så många skarpa bilder på Twist i full aktion.

Sedan var det Ticos tur att jobba, man kan ana en stolt svansföring på bilden. Tico hade också bra fart och hämtade in en hel hög med fåglar.

Sist ut var Sniffa och hon var riktigt lurig att få med på en skarp bild, men här en fin avlämning till Sanna i det vackra vädret som värde lika mycket som det arbete hundarna genomförde.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det var en riktigt härlig dag i Gillingboda och fina bilder blev det också!
Kul att Piri är så duktig, nu blir det till att finslipa så ni kommer till start i höst.

/Johanna & Tico

Anonym sa...

Åh, fina bilder!! Hade gärna varit med!! Varför bor ni på fel ställe?? :) Malin & Keno

Anonym sa...

Holder med Malin...Vi bor litt på feil sted vi også. Uhu!
Jannike og Rival