onsdag 16 april 2008

Vårpromenad

Strålande väder och vi bara måste till skogen efter att husse kommit hem från jobbet. Husses kompis Kent skulle följa med, annars blir det mest på helgerna som vi går långpromenad tillsammans med Kent, 1.5 timme brukar det bli på helgerna och idag blev det 1 timmes rask promenad längs Gästrikeleden norr om Sandviken vid Rosenbergsstugan. Alla var nöjda med promenaden, ljuvligt att vara i skogen när våren är på väg, duvorna kuttrar och många intressanta ofter för hundarna.

Strax inan vi kom tillbaka till Rosenbergsstugan så upptäckte vi att vi tappat ett koppel under promenaden, sabla otur, men det kan vi ta en annan dag sa jag men Kent kände sig lite skamsen över att ha tappat kopplet. Tur att han är orienterare med bra kondition, han stack iväg på ett varav till springandes och letade efter kopplet medan vi andra tränade sök.

Hundarna fick sitta i bilen och titta när jag lade ut ett litet sökfält, det var lite gnissel i bakluckan men mest från Råbert, det tystnade i alla fall rätt fort. Piri fick börja och letade snabbt upp den första, på vägen in fick hon vittring på en till och lade ner apporten. Snabb korrigering från husse och hon tog snabbt upp den hon hade burit och kom snällt in under beröm från mig, sedan fick hon hämta två till innan hon fick sätta sig i bilen.
Råbert letade rätt snabbt upp tre apporter till, han springer inte lika fort, men är rätt effektiv med sin rutin och näsa att leta upp apporterna, han springer inte fort i onödan. Den sista apporten fick Råbert ta på linjetag som han klarade bra för att vara han, det vill säga att linjen ut är inte särskilt rak, men det är inte bara hans fel. Jag har aldrig övat detta på rätt sätt med honom när han var yngre.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sådär ja, nu är ordningen återställd ;-)

Anonym sa...

JAG läser allt din blogg! Välkommen tillbaka!! :) Kram Malin & Keno