tisdag 18 september 2007

Tillbaka i vardagen


Hemma igen från fisketuren på Åland, inte lika bra som tidigare år men fick i alla all upp över 80 abborrar Några blev fileade och resten rökta, ligger i frysen och väntar på gäster.

Idag var det SSRK träning i Mackmyra ingen träningsgrupp var ansvarig utan det var "spontan" träning. Jag fixade en station med passivitet, med tanke på förra träningen så kan det ju aldrig skada. Vi körde en variant vi lärt på kurs i Fliken, de andra tyckte den var bra och Piri och jag gick med två omgångar. Piri skötte sig bra, hon hade det lite svårare än de andra eftersom det jag gick bakom de andra och kastde.

Vi gjorde sedan två enkla markeringar som gick alldeles utmärkt, det var för dålig teräng för att göra dubbelmarkering. Sökövning tillsammans med två okända tikar var nästa övning, Piri fick titta på första hunden innan hon skickades ut att söka, första gången gick det bra. Andra gången tröt motivationen och husse gick med ut och peppade lite tills hon sökte upp en till dummie. Hon fick sedan titta på medans de andra två hundarna hämtade några dummies till. Vi tog en liten promenad och lade in en enklemarkering till alldeles för oss själva.

Vi gick sedan ner och tittade på de som badade nere i Gavleån, de gjorde markeringar och linjetag i vattnet. Det gick riktigt bra och hon satt fint och tittade tills det var en hund som kastade sig i och frustade vilt nere i vattnet, då gick vi längre bort och hon blev lugn igen. Innan vi åkte hem gjorde vi linjetag, första gången med synligt utlägg och andra utan. Andra skicket gick inte speciellt bra och jag gick ut och krafsade lite i marken bortanför dummien som jag aldrig lyfte, nu gick det riktigt bra och Piri sprang som en liten pil tills hon snubblade på dummien.

Nästa gång vi ska prova att skicka utan synligt utlägg ska jag först kasta några enkle markeringar på samma ställe som jag skickar henne mot, så får se om det funkar bättre.

1 kommentar:

Anonym sa...

träna, träna, träna.
när ska vi få tid att träffas då?
vi ses ju förstås på lördag!
/Johanna & Tico