onsdag 26 september 2007

Route 56

Efter jobbet åkte vi ner till Tärnsjö för att träna med Tico och Johanna, genrep inför WT på lördag. Linjetagen har inte gått som jag önskat på senaste tiden så det och lite närsök skulle det bli. Vi har inte övat närsök så ofta så min signal för "sök där du är" måste också övas.
Piri fick börja med att titta på när jag gick och lade ut den första dummien för linjetag, jag gick sedan tillbaka till henne för att sedan gå ut i en annan vinkel för att lägga ut den andra. När sedan Piri skulle skickas gick jag gå en liten bit mot den först utlagda för att ge henne tid att rikta in sig, det var lite svårt att släppa fokus på den andra men efter en litet tag var hon med och tog villigt styrning mot den första. Bra fart och snabb avlämning, den andra gick nästan lika bra men husse missade riktningen lite. Men då hon närmade sig blåste jag signal för sök och hon lokaliserade den snabbt.
För att stärka söklusten vid signal fick hon sedan göra ett sök efter utlagda godbitar medans jag blåste min signal. Vi gjorde en kort motivationsmarkering för att sedan gå lite fot medans Johanna gjorde några andra övningar. Det gäller att smida medans järnet är varmt, så jag satte Piri och tog 2 dummies med mig när jag gick ut för ett linjetag till. Jag smög ut den en och lät Piri se den andra, till min stora glädje gick det bra att skicka henne två gånger från samma plats.
Piri fick sedan vila i bilen medans Tico övade långa markeringar, Piri fick sedan prova med lite kortare avstånd. Vi hade kastaren dold i skogen och markeringarna kastades ut från skogen i högt torrt gräs. Jag är nöjd både Piris och mitt arbete på dessa markeringar, jag gick ifrån min vana att inte blåsa något när en markering ska hämtas. Jag passade på att blåsa söksignal när jag visste att hon var riktigt nära dummien för att träna mer på signalen. Hon använde näsa bra ändå, men det syntes att den sjönk ännu djupare ner när jag gav signalen. Som avslutning lät vi bägge göra två enkla vattenmarkeringar, inget gnäll utan fint fokus, men vi sköt inga skott.
Jag är nöjd med dagens träning. Inte en övning som gick fel och Piri skötte sig utmärkt, hoppas det inte innebär att alla stationer på WT går åt pipsvängen, men då får vi ta det som träning.

1 kommentar:

Anonym sa...

Stort lycka till på WT! Vi håller tummar och tassar!!