söndag 17 februari 2008

Trevlig helg

Helgen som har gått har varit mycket bra, den inleddes på Jernvallen där SAIK körde över Edsbyn och vann med 10-3. En något trött husse gick i alla fall långpromenad med hundarna på lördagsförmiddagen, dummiesarna var nedpackade i ryggsäcken och Piri och Råbert fick göra ett sök i lätt uppförsbacke. Det gick skapligt men det är svårt att hålla två hundar under kontroll, en arbetande och en passiv, det gick inte hela tiden så Piri passde på att smita ut i sökrutan vid ett tillfälle.

Idag tränade vi också lite grann, men idag fick Piri jobba ensam. Jag lade ut ett sök i motvind som Piri svepte in i ett huj. Hon fick hämta 5 av de totalt 6 utlagda apporterna. Idag syntes det tydligt att hon använder näsan, det blev snabba kast när hon fångade upp vittringen från apporterna. Mest nöjd var jag med hur Piri hämtade in den som låg längst ut, snabba ben och bra hjälp av nosen.
Sedan övade vi dubbelmarkeringar och avslutade med korta linjetag. Linjetagen lade jag så att hon var tvungen att springa över en bred gångstig i början, det kom ett par människor och gick på stigen så vi fick lite bra störning.
Råbert fick göra några egna övingar när Piri och jag kommit hem.

Råbert älskar att gnugga nosen i mattor eller i sängen efter han har ätit, men nu för tiden får han aldrig vara i fred för Piri, hon kommer störtande och nafsar Råbert i nosen, men hon nafsar nog inte så hårt för Råbert blir bara lite störd i gnussningen. Det har hänt att Piri missar lite och nyps lite mer, men det märks rätt bra eftersom Råbert då ryter till så att Piri helt kommer av sig.

Piri börjar nu se lite mer vuxen ut och pälsen är på väg tillbaka lagom till utställningen i Högbo. Hon är en härlig hund, alltid glad och viftar glatt på svansen precis som mamma Etta, fast svansen håller hon som pappa Molle.

Inga kommentarer: