tisdag 24 juni 2008

Sommarlov ?

Idag var det avslutning för sommaren på Agilitykursen, en gång kvar efter sommaren. Det var dags för att prova på flera hinder i rad, först ställde vi upp 6 hinder som innehöll en 180 graders sväng över tre hopp hinder på slutet. Alla fick prova att springa de 6 hindren en gång, sedan byggde vi på banan med 5 hinder till. Nu startade vi där vi slutade första gången, mellan hinder 6 och 7, nu var det en 180 graders sväng åt andra hållet men efter struten. Det gick bättre än första halvan av banan, förutom att Piri sprang under sista hopphindret.
Hinderordningen var hopp, däcket, balansbom, 3 hopp med sväng, A hinder, tunnel, strut, tunnel och hopp. Så nu var det dags för vår första bana, vi har bara provat tre hinder i rad före dagens träning så det kändes långt, och nu var det dags för att praktisera ett sidbyte mitt i banan också. Läge att försöka att ta det lugnt och fokusera på att klara hindren. Vi fick ta om något hinder men ökade takten på slutet och då blev det under sista hoppet igen ! Men hon rev inte. Hon har nog praktiserat detta med att ta sig under för mycket hemma i trädgården för att komma under de tillfälliga staketet, men ribban satt 15 cm högre idag än tidigare så vi får öva mer hinder i stället för att köra banor.

I söndags kom första 1:a priset i viltspår på ett ordinarie prov, skönt att ha det avklarat, nu kan vi fokusera på rörliga prov, det blev en lång väntan på att få spåra och även väntan efter innan vi fick protokollet. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Inga kommentarer: