tisdag 30 juni 2009

Klanhelg och vardagsbestyr

I helgen var i Upplands Bro på Klanhelg, vi åkte ner före lunch på fredagen och jag hade ett pass om Tolling för några stycken på eftermiddagen. På lördag var det dags för Piri att återigen prova på ett nybörjarklassprov, vi hade turen att lottas som startnummer 1 och det kändes bra i värmen. Vi värmde upp med markering och fotgående innan starten, upplägget var inte rent nybörjarklass men var bra som träning.

Promenad efter skytt ner mot vass, skott följt av närsök 3 meter från startplatsen, vidare transport efter skytt till vattenmarkering 1, ny kort promenad till vattenmarkering 2. Kort transport från vattnet till sökområde, innan söket var det ett skott till mot sökområdet, söket låg i uppförsbacke. Avslutande kort transport för en avslutande landmarkering med dolt nedslag.

Piris fotgående var klart bättre än i Fliken, men husse klantade till det inledande närsöket. På vattenmarkeringarna knallade hon återigen på nedslaget av dummien, inte på skottet. Hon svara dock bra på korrigering så vi hoppas på snar bättring efter mer träning. Söket blev som förra gången alltför kort fast de apporter hon kom in med gick ruskigt fort, de var inte bara de som var närmast. Avslutande markeringen var mer än bra, men då hade väl det mesta ivern runnit av. Klart nöjde med de förbättringar vi ändå gjorde, mer motivationssök och stadga tills hon är mer än fast. Lördag kväll åkte vi hem och pustade i värmen.

Sedan har vi tränat stadga och fotgående varje dag. I söndags då vi hämtade Råbert som var i Fäbon och igår ett snabbt pass vid Svartviksstugan. Idag var det SSRK träning i Mackmyra, vi valde at göra landmarkering i kraftig nedförsbacke med ryggen mot vattnen där andra hundar jobbade, sedan satt vi och tittade på 5 hundar som gjorde vattenmarkering. Piri gav ifrån sig lite gny vid de inledande ksaten men mattades efter korrigering, rask promenad fotgående i motsatt riktning. Sedan kastade jag själv en vattenmarkering, nu var hon tyst men lite lätt i baken utan att lyfta. Vi tittade på någon hund till innan vi gick iväg och gjorde ett närsök som gick bra och sedan en lagomt lång linjetag. Vi övade mer fotgående och provade på en till landmarkering innan vi avslutade med två enkla vattenmarkeringar. Märkbar förbättring i ljud och stadga, bara att nöta på med den typen av träning, sedan lägger vi på skotten.

Inga kommentarer: