torsdag 9 juli 2009

På resande fot

Förra helgen var vi till Mariestad för att hälsa på Magnus och Lena, fast vi passade på att träna också. Det blev två pass både lördag och söndag, lite blandad träning men rätt mycket fokus på stadga vid vatten. Träningen gick bra och Piri har gjort framsteg i sin självbehärskning vid vattnet. Förutom att stadgan blev bra mycket bättre så var Piris sökarbete på lördagen riktigt bra, även närsöket på söndagen.

Igår åkte vi ner till Gillingboda för att träna på kvällen, diverse övningar med vilt. Vi hade ”knytkalas”, alla hade med sig lite fåglar till träningen. Piri gjorde några markeringar, närsök och linjetag. Ingen tveksamhet i upptag eller inleverans, avlämningarna blev bättre under kvällens övningar. Det blev naturlig möjlighet till passivitetsträning då de andra hundarna jobbade, det gick också bra, detta varavades med fot gående bakom de som jobbade.

En bra träning och vädret var skönt för träning, det enda som störde var myggjävlarna som tydligen invaderat Uppland, trodde de bara fanns vid Dalälven.

Inga kommentarer: