torsdag 31 maj 2007

3/4 Nkl-prov

Torsdag och dags för kompisträning, denna gång träffades vi i skogen för att träna som omväxling. Vi var tre personer och sex hundar, Råbert fick vara med idag. Varje hund fick först göra markering med önskad svårighetsgrad, följt av en sökruta med sex dummies, som avslutning var det ett enkelt linjetag.
Piri fick arbeta som andra hund, vi valde två enkla markeringar. Piri satt lös och tittade då första markeringen kastades, inte ens en liten tendens till tjuvstart. Så hon fick snabbt springa ut för att hämta, men dummien hamnade svårt och hon letade sig för lång ut och fel i riktning. Det blev därför en inkallning följt av ett nytt kast, denna gång gick det bättre med riktningen och snabb inleverans. Den andra markeringen gick också bra, men hon stannade upp då Laila började röra på sig ute i skogen, efter en inkallningssignal kom hon fint in. Bra att öva med någon annan som kastar och finns ute i skogen.
Fotgående under kort förflyttning till sökrutan, Piri har nog aldrig gjort ett sök utan att se på är husse lägger ut dummiesarna, men det började bra och den första levererades in efter en vid fin sväng ute i terängen. Vid andra skicket blev det lite för mycket höger, utanför den tänkta sökrutan, och Piri hittade de tre dummiesarna som låg utlagda för linjetaget. Hoppsan, men efter en signal med pipan innan hon börjat byta så kom hon in. Tredje skicket sprang hon runt med fin fart som på de föregående, men det tog lite tid att hitta en av de stora dummiesarna som låg i rutan. Efter tre så var det nog med sökarbete för idag, husse gick ut och lyfte på en för att visa att det alltid finns dummies kvar. Vi förflyttade oss till startpositionen för linjetaget, hon fick sitta och titta eftersom vi inte övat detta i skogen förut. Snabbt rusade hon ut till dummien och sedan tillbaka till husse, det var inte en lång sträcka, men bra gjort i alla fall.

När sedan alla hundarna fått arbeta så hade det gått 1 h 45 minuter, tiden går snabbt. Nu kommer i alla fall Piri att sova gått när vi kommer hem. Halvdag på dagis och träning på kvällen.

1 kommentar:

Anonym sa...

2 uppdateringar samma dag, snyggt jobbat´:-)

/Johanna