torsdag 17 maj 2007

WT i Hofors

Idag åkte hela familjen till Hofors för att titta på ett WT som Flatteklubben ordnade. Vi var nyfikna på hur Piri skulle reagera på alla hundar och skotten som avlossades. Hon har bara hört skott på promenaderna längs Jädraån, skjutbanan ligger 1 km därifrån, det hörs rätt så bra innan löven slagit ut.





Nåväl åter till WT, ivrigt snusade hon runt och luktade på alla nya dofter och såg ut att vilja hälsa på allt och alla, lugnade ner sig efterhand eftersom hon inte fick rusa runt som hon ville. Innan vi hunnit fram till kön vid en station sköts det första skottet. Snabbt tittade hon ut i skogen, sänkte svansen något i någon sekund, skickade sedan upp den igen. Vi fortsatte bort till de väntande vid stationen och satte Piri. Det sköts fler gånger och efter varje gång de skjutit minskade intresset, innan vi åkte hem så såg det faktiskt ut som hon inte brydde sig alls. Alla nöjda och glada med Piris lugna reaktion. Pratade med Annika om skotträning tidigare, hon sa att vi inte behövde oroa oss, tänk att hon alltid vet så mycket.





Gick runt till några av stationerna, stärkta av Piris lugn. Efter 15-20 skott och 30 minuter senare åkte vi hem för att äta lunch. Vi får väl se hur mycket skotten kommer att öka hennes intresse i samband med apportering, kan bara hoppas på att det inte påverkar den allt bättre stadgan alltför mycket. Klart att det kommer att "tända" henne, men det det kommer vi att klara av.

Värt vartenda öre i bensinpengar att åka t.o.r Hofors denna dag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ni är så kloka därborta i Sandviken.
Synd att Petter gjort illa sig så ni inte kan vara med och träna idag vi hade behövt er här.
/Johanna