tisdag 12 juni 2007

Inför restriktioner eller förbudstid

Idag på kvällen var det dags för debut i anlagsklass viltspår vid Bratfors söder om Ockelbo, på vägen dit kom det en regnskur och jag undrade om det skulle bli blött i skogen. Väl framme var det vacker väder och domaren plockades upp och hoppade in i bilen. När vi svängde in på skogsvägen vid plantskolan satt det en orienteringsskärm vid vägen ?
Det var tydligen orienteringsträning i kväll också, men skogen är stor så de är säkert någon annan stans, ack vad man kan bedra sig. När Piri kommit ur bilen och Folke skulle kolla id-märkningen så började Piri skälla, det kom en orienterare lufsande ut på vägen vid bilen, id-nummret stämde i alla fall med stamtavlan.
Hoppas det bara var en slump att det kom en här, husse gick och kollade spårstarten, samma ställe som orienteraren kom ut på, Piri satt fint och väntade. Jag gick tillbaka till Piri och satte på henne spårselen, sedan gick vi fram till spårstart. Bra upptag och vi var iväg på vårt första officiella spår, hon arbetade bra i 15 meter tills det återigen är dags för lite fler orienterare, husse ser att det sitter en kontroll 10 meter bredvid spåret. Piri tittar förvånat men sätter sig på mitt kommando och väntar tills de också försvunnit ut på vägen. Nu sjunker husses förhoppningar om att detta kommer att gå överhuvudtaget, Piri tar i alla fall upp spåret efter 3 minuters väntade.
Som väntat dyker det nu upp andra beteenden än vid förra spåret som vi gick i Fliken, efter 5 meters spårande stannar Piri upp och spanar efter orienterare, på den vägen är det. Efter första vinkeln som hon klarde bra gick vi av spåret, jag tror hon övergick till spårande av orienterare. Hon fortsatte i helt fel riktning tills domaren sa att det var kört. Kanske hade vi misslyckats idag ändå, men det känns inte riktigt rättvist. Vi fortsatte spåret som övning och bitvis gick det rätt så bra.

Dagens höjdpunkt får då bli den övning med avlämningar Piri och jag hade hemma samt att SKK blixtlevererade den scanner Tina beställde. Imorgon drar vi till Enköping för apporteringsträning, ny dag nya möjligheter.
Gipset är också borta och det känns riktigt skönt, fast det går fort att tappa styrka och rörlighet, det kommer nog snart tillbaka. Det går i alla fall 10 ggr fortare att skriva inläggen på bloggen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Surt att det skulle vara orientering precis där precis då!
Hoppas att ni får en bra dag i morgon.

/Johanna

Anonym sa...

Nu hade ni allt en väldig otur! Det får ju faktiskt vara måtta på störningarna.... Nästa gång kommer det att gå vägen - var så säker! Ha det så trevligt imorgon!