onsdag 27 juni 2007

Länge sedan sist !

Nu känns det länge sedan vi tränade, det är det också. Mer än en vecka sedan, men jag får lov att skylla på att förra veckan var första arbetsveckan efter sjukskrivningen och att det varit midsommar. Jag är ju också den äldsta ägaren till en valp i denna så aktiva grupp. Det enda vi gjort är att simträna, det går riktigt bra och igår simmade Piri och Råbert tillsamman i Testeboån.
En sak jag glömde förra gången var att berätta hur platt Piri blir när hon träffar mamma Etta, hon har annars en liten tendens att vara lite styv i korken då hon träffar andra tikar, men inte när man träffar auktoriteten Etta. Då blir Piri väldigt fort liten igen, bra att någon påminner henne om hur liten hon egentligen är.
Idag skulle Johanna och Tico komma upp för lite träning ute på myrmark och hopp i skogstjärn, men det blev inte så. De har ju ett digert program denna vecka så vi får träffas när de har semester istället, då blir det nog mycket vattenträning. Vi kanske provar ett liten linjetag i vatten till och med.
När vi skulle gå och träna fick jag rota fram kopplet som hängde bakom alla spårselar bilen, sedan gick vi iväg till en gräsyta här i kvarteret. Vi började med fotgående utan koppel med riktningsbyten och stopp, sedan övergick vi till linjetag. Det gick bra men vi repeterade två gånger för att det var ett tag sen. Sedan satte jag Piri med ryggen mot ett staket och lade ut dummies växelvis åt höger / vänster, Piri skickades sedan för att hämta en åt gången. Efter dessa styrda övningar fick hon springa efter bollen för att sträcka ut, vi passade även på med att öva kontaktsignal följt av belöning med boll. Som sista övning gjorde i enkel markeringar, helt synliga blandade med helt dolda nedslag. Sedan satt vi och njöt av det vackra vädret innan vi gick hem. Kort och intensivt men utmärkt utfört av en träningssugen Piri.
För att jag inte ska förlora Råberts förtroende helt och hållet fick han sedan göra samma övningar medans Piri fick stanna hemma och gnaga ben. Han var också sugen och skötte sig riktigt bra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ibland får man ju lov att inse att man bara är människa och måste lyssna på kroppen om den säger att det blir för mycket :-(
Det verkar som om ni haft en bra träning och vi ses ju nästa vecka hos Sanna!