måndag 1 oktober 2007

Tävlingsdebut på WT

I helgen som var kom Lena & Magnus upp på besök med sina hundar. På lördagen skulle Magnus och jag till Rättvik för att starta på WT som Flatklubben Gävle/Dala ordnade. Det vara bara 15 hundar anmälda så det var inte så mycket folk att trängas med. WT bestod av fyra stationer varav en med 40p som maxpoäng. Det var två domare och alla skulle köra station 1 och 2 före lunch för att efter lunch avverka station 3 och 4.

Station 1, två enkla markeringar utan skott följt av en dirigering till andra markeringens nedslagsplats. Funkionären smög ut en dummie för dirigeringen när hunden var på väg in med apporten från andra markerigen. Piri satt fint och väntade efter första kastet, spang sedan ut och hämtade dummien efter en kortare utflykt för att heja på kastaren. Andra markeringen sökte hon efter på nästan rätt ställe för att sedan springa vänster och komma in till mig.
Jag skulle ha blåst söksignal innan hon gav upp, dirigeringen tyckte jag gick bra, 27p och en bra start.

Station 2, sök inom begränsad yta. Det var en liten äng med skog runt, rätt besvärligt gammalt högt gräs där de helt klart hade stoppat ner apporterna långt ner nära marken. 3 dummies skulle in på 3 minuter och hunden fick inte ta de dummies de hade lagt ut strax till vänster om startlinjen. Piri sprang ut och sökte till en början riktigt bra, fastnade på ett ställe utan att hitta något och drev sedan snabbt till vänster. Jag kallade in och tog en 0:a. Jag fick domaren att gå runt och lyfta på några appporter för att sedan låta Piri söka igen, hon hittade nu den hon letat efter redan första gången. Vi gick sedan tillbaka för att invänta lunch.

Station 3, dirigering med störningsmarkering och skott. Detta har vi inte tränat innan och det gick därför inte heller så bra. Piri satt till en början bra men efter skottent utbrast hon i ett litet apporttjut, de lät roligt sa de andra då vi kom tillbaka. Piri sprang rakt fram till den plats där skottet hade avlossats och letade intensivt efter en apport, konstaterade snabbt att det inte fanns någon och försvann som en avlöning snett åt vänster där störningen hade kastats. Andra 0:an på raken.

Station 4, två enkla markeringar på vatten. Vid det här laget var Piri klart trött och satt och gnällde när skotten för Ökl hundarna avfyrades. Hon gick fint fot tills vi kom närmare vattnet och vips var hon 2 meter före mig. Efter korrigering satt hon fint och inväntade kasten. Första gick bra fast ingen avlämning förrän vattnet hade skakats ur pälsen. Andra markering blev lite underlig, kastaren fick iväg dummien i en riktigt låg vinkel och den studsade på vattnet tre gånger innan den stannade. Det tyckte Piri var var innovativt och studsade lätt upp och ner innan hon skickades iväg. 11p på denna station och totalt 38p.

Sammanfattningsvis kan konstatera att jag trots den låga poängen är nöjd med Piri och dagen som helhet, ett bra fotgående presterade hon på 3 stationer av fyra. Skönt att regnet höll sig borta tills vi var på väg hem.

Dagen efter tränade vi med Magnus och Pasta i skogen hemma vid stugan, vi tränade linjetag med störningskast och efter detta fick de söka i samma område. Linjetaget gick riktigt bra efter liten korrigering då hon gärna ville hämta den kastade apporten. Söket gick också bra och hon fick hämta in 5 dummies innan vi tog paus och tittade då Pasta hämtade några till. De fick titta på då Magnus och jag städade in de två dummies som var kvar.

Inga kommentarer: