onsdag 9 juli 2008

Gårdagens syskonträning

Twist levererar en and till Mariette.

Träningen var välbesökt, 4 syskon och mamma Etta. Annika hade med Toppa och Impa, Johanna hade med Toppen, nästan en kennelträff.

Var och en tränade efter egen förmåga men vi gjorde i stort sätt samma övningar, markering, sök och linjetag eller riktat sök. Piri och Sniffa fick sitta och titta på du vi satte upp snitslar för markeringarna och i sökrutan, bra träning att sitta och titta medans vi masade runt där de brukar träna, jag tror att Piri brände en del energi på detta, men vi måste öva på att sitta still också. Men jag måste ge henne beröm för att hon är så himla duktig att sitta kvar då jag lämnar henne, jag har aldrig tidigare haft en lika pålitlig hund vad gäller att sitta kvar.

Sanna började så Piri fick vänta i bilen, Sniffa och Sanna avverkade rätt snabbt markeringarna och sökrutan så det var snart vår tur. På första markeringen lade hon ner kråkan på halva vägen in och tog inte upp utan vi lät det bero, på andra markeringen fick jag däremot fågeln i handen, men det var en duva. Sanna sa efter första markeringen att vi tränar lite avlämningsövningar efter söket, bra att få goda råd. På söket fungerade det bra och det kom in lite fåglar, farten in var minst lika god som på vägen ut, men efter tredje fågeln började hon mattas så vi skickade ut Johanna med apportkastaren i sökrutan för att få in en till fågel, det lyckades bra och vi avslutade efter den fjärde fågeln. Sedan tränade Johanna och Tico, sedan tränande Mariette och Twist och sedan luftade Annika Etta som var på riktigt bra humör och susade runt i sökrutan.

Piri och jag fick lite tips av Sanna och vi övade med en kråka, Piri snappar ganska snabbt om bara husse gör enligt Sanna råd så det här ska gå bra om husse håller händerna i rätt läge.

Vi tog en paus och käkade lite, tack för maten Sanna och Jerry, tror nog att det var Sanna som gjort soppan men Jerry hjälpte till med serveringen.

Sanna övade mer med Sniffa medan Mariette hade Twist passiv, mycket spring i de benen. Vi provade sedan lite mer avlämningsträning, men nu var Piri tröttare så vi fick truga lite innan vi fick till en bra avlämning att avsluta med. Johanna och Tico gjorde några markeringar innan vi avrundade en skön eftermiddag som nu övergått till kväll.

Här finns fler bilder i albumet
http://tollarbilder.oja-jansson.se/#2.0


Inga kommentarer: