onsdag 22 juli 2009

Vattenträning vid Åglappen

Petter och Sanna med Piri, Tico och Sniffa vid Åglappen utanför Hofors

Igår träffades Sanna, Johanna och jag för vattenträning vid Åglappen. Det blev en lite längre träning tidsmässigt, nästan 4 timmar. Men det tar tid att att träna om varje vända ut och tillbaka till föraren tar 3 minuter, vi hade långa avstånd på övningarna. Var och en bestämde svårighet och upplägg för sina övningar, det går alldeles utmärkt att lägga ribban på rätt nivå vid Åglappen.

Piri gjorde till att börja med samma övning som Tico. Först en markering, sedan ett synligt utlägg på samma plats följt av ett dolt utlägg. Första skicket var markering de två följande skickade jag som linjetag. Dessa tre apporter gav nyttig simträning på 10 minuter, Piri tyckte det var lite jobbigt första gången, det gick alldeles för sakta att komma ut till apporten och gnydde den första halvan på vägen ut. På det sista linjetaget var hennes minnesbild inte lika stark utan det var lite problem att få ut henne den första tredjedelen, sedan gick det bättre, fick stötta med rösten för att få henne ända fram. Helt naturligt i det skede vi är på i träningen med vattenarbete.

Sedan blev det en massa passivitet när de andra gjorde övningar, vi varvarde med att sitta med vid vattnet och att sitta i bilen då jag hjälpte de andra. Vi passade också på att söka lite i närheten av vattnet då Sniffa var ute och simmade. Vi avslutade med en enkelmarkering följt av en dubbel markering, en del problem att minnas den först kastade i dubbelmarkeringen, men den låg lite svårare än planerat.

En bra och trevlig träning med Sanna och Johanna, nu är snart Mariestads maffian här så vi tar nog en repris tillsammans med Magnus och Pasta på samma plats inom kort.

Tre trötta syskon efter duktig vattenträning fr.v. Tico, Sniffa och Piri.

1 kommentar:

Johanna sa...

Vilken snygg trio hundar (inte partisk alls)
Tack för en bra träning idag!