måndag 27 juli 2009

Dubbla pass

I förrgår åkte Magnus och jag med hundarna till Braxentjärn, det blev årets blötaste träning, spöregn i början och vatten över fotknölarna på myrmarken. Vi lade ut 5 apporter på ena sidan och skulle sedan ta en kort promenad över till andra sidan. Vi kom inte ut p.g.a. hög vattennivå så vi fick gå en omväg. Jag hade tänkt skicka Piri efter Pasta på ett linjetag, men det gick inte fast hon sett Pasta simma över. Magnus fick slänga en markering i stället. Vi fortsatte sedan på "land" med markeringar, men när apporterna slog ner i myren så plaskade det som om apporten slog ned i vattnet. Efter två enkla så gjorde vi dubbelmarkering. Det bara stränkte runt Piri då hon hämtade markeringarna, lite trassel på andra dubbelmarkeringen, men den sista gick riktigt bra. Vi avslutade med lite mer markeringar på vattnet, nu hade solen brutit igenom molnen och plötsligt blev det riktigt varmt.


Magnus i båten och Piri har lyckats hitta apporten!

Idag har vi tränat två gånger, ett pass på förmiddagen och ett senare på eftermiddagen. Sök och markeringar på land på förmiddagen och vatten på den sena träningen. Piri fick börja söka själv och hämtade två apporter innan Pasta fick göra en vända i sökfältet, sedan fick de hämta varannan tills bara en av tolv apporter var kvar. Då gick vi ut och hämtade in den sista tillsammans med snitslarna som markerade apporterna. Vi körde sedan två enkla markeringar innan Piri fick göra dubbelmarkeringar, lite trassel på första försöket eftersom hon hade lite svårt att släppa nedslagsplatsen för den först kastade apporten. Men den avslutande dubbeln var väldigt bra, på land är det inga problem med varken riktning eller avstånd.Piri i båten!

Vi hade bestämmt att ro till den senare träningen, jag tror aldrig Piri har åkt bår förut fast vi har den liggandes vid vattnet i stugan i Fäbon. Vi klev iland och Magnus kastade en lite lurig markering bakom en liten udde bakom lätt vattenvegetation. Magnus var tvungen att hjälpa Piri med lite ljud för att komma förbi udden, det blev lite för svårt eftersom Piri har för dåligt tålamod i vattnet, det tar för lång tid att komma fram. Vi avslutade med en enklare markering. När jag sedan skulle kasta dubbelmarkering åt Pasta så hoppade Piri ur båten och hämtade markeringen, sedan hade jag lite problem att få in Piri i båten innan vi var klara att kasta igen. Nu fick Piri sitta med koppel vid mina fötter i båten när jag kastade år Pasta, nu gick det bättre att sitta kvar och Pasta fick briljera med en väl utförd dubbelmarkering, en på land och en i vatten.


Nu på kvällen är det riktigt lugnt, hundarna släkar i varsitt hörn och vi människor har ätit kvällsmat.

Pasta har hämtat apporten på land och simmar mot Magnus som står på udden.

Inga kommentarer: