tisdag 3 juli 2007

Utflykt

Idag var det vår tur att besöka Tico och Tengel nere i Tärnsjö, de var snälla nog att ställa om dagens program från lydnad till jaktträning. Efter en timmes körning var vi framme och efter en litet tag hemma hos Tico drog vi till skogen.
Johanna ville veta hur vi tränar styrning (dirigering) höger / vänster och Piri började med denna övning, är inte svårt om man tydligt visar hunden vad man vill. Så nu kan de öva på det också. Sedan kastade Johanna markering med störning åt Piri, första gången gick det inte så bra, Piri släppte dummien och rusade efter störningskastet. Men det gick bättre andra gången. Vi lät hundarna jobba i omgångar och vi han med sök, linjetag och pojkarna övade närsök också. Vi tog en fika innan Tengel skulle gå ett spår, tack för kaffet och bullarna. Innan vi gick fick Piri göra ett linjetag med den "stora" dummien, det var tydligen kul för den skulle dinglas med, så vi fick göra en inkallning med dummie emellan mig och Piri för att få till stilen efter schabblet på linjetaget.
Tengel klarade spåret bra, bara att anmäla till Anlagsklass och prova, det går säkert bra.
Efter skogen fick vi chansen att bada i Dalälven, lite röj i vattenbrynet, men också två enkla markeringar. Den första släppte Piri i vattenbrynet på vägen in, men på andra jobbade jag lite mer och sprang upp från vattnet för att hon inte skulle släppa eller ruska och det funkade bra.
En härlig kväll trots SMHI's dystra prognos igår, det var fortfarande över 20 grader när vi åkte hemmåt, hoppas helgen bjuder på liknade väder.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för hjälp och tips på gårdagens träning.
Kul att ni ville komma, det får ni gärna göra fler gånger :-)