onsdag 27 augusti 2008

Mer markering

Idag var det SSRK träning igen, med markeringar med valfritt upplägg på olika platser. En station var på ängsmarker med skog runt om och den andra var inne i skogen.
Vi började inne i skogen och satt först och väntade på hunden som var först. Piri skulle få göra två enkla markeringar följt av en dubbel med samma nedslagsplats som de enkla. Här var det rätt mycket träd, stenar och lätt uppförsbacke. Både de två enkla och den efterföljande dubbelmarkeringen gick bra så vi gick nöjda därifrån till den andra stationen.

Här var det inte lika enkelt, inga bra referenspunkter och bara gröna färger, till och med dummien var grön, så den syntes rätt dåligt vid kastet. Första kastet såg hon inte alls så vi fick ett till kast, nu markerade hon och satte fart över första ängen så fort att hon nästan snubblade i diket som var mellan de två små ängarna. Efter diket ändrade hon riktning och kollade snabbt vid kastaren innan hon självmant ändrade riktning mot rätt område och hittade efter en stunds letande i gräset en dummie. Vid nästa markering lät hon bli att springa till kastaren och löste det klart bättre än första gången.

Så nu tog vi en liten paus och tittade på när de andra jobbade på samma station, vi provade sen en gång till men startade nu längre ifrån kastaren. Återigen sprang hon bort till kastaren så jag ilsknade till och skrek nej och då tittade hon på mig och fick ett litet tecken för att påminna henne om vart hon egentligen skulle. Jaså var det ditåt och så snabbt iväg till rätt område där hon letade upp dummien.
Jag har varit lite orolig för att de gånger hon lyckats med att hitta dummies vid kastaren skulle kunna spöka vid markeringar, så det var inte roligt när hon försökte igen, men nu fick hon i alla fall ingen utdelning och en korrigering. Imorgon måste det bli nått annat än markeringar, tror nog att det blir ett sökfält.

Inga kommentarer: