måndag 4 augusti 2008

WT på specialen

Vi var med på WT på Specialen i år, det gick riktigt bra och jag är nöjd med resultatet 85p, fördelat på fem stationer 18-13-18-20-16. Stationerna var A – Markering med skott, B - Vattenmarkering med skott, C – Minnesmarkering, D - Markering / Linjetag och D – Närsök. Vi var lottade att börja med A eftersom det var många startande och alla hade blivit tilldelade en startruta, inte helt optimalt för oss att börja med en ruta med skott när Piri var som mest laddad. Men jag hade en plan, hade tagit med dummies och lät Piri först göra några linjetag och sedan några markeringar när de första hundarna gick upp på stationen och skotten hade börjat. Sedan gällde det att vänta med vattenmarkeringen och närsöket så länge som möjligt.

Station A, Piri var het och pep lite vid skottet därför avdrag, annars var det helt perfekt vilket också domaren sa, bästa hund hittills, men hon var inte helt tyst.

Station C, markeringen kastades och sedan skulle vi gå runt ett träd innan Piri fick hämta, det enda felet var att jag inte var uppmärksam då Piri kom in, så hon fick syn på en annan dummie och tappade den hon hade i munnen innan hon lämnade av, avdrag för avlämning.

Station D, markering följt av linjetag till samma plats, en barnlek och perfekt utfört av Piri, inga avdrag.

Station B, vattenmarkering. Nu hade jag redan låtit Piri bada innan vi gjorde station D för väntan var lång och jag hade hoppats att det skulle dämpa suget efter vatten. Nu gick det inte efter min plan utan hon reste sig efter skottet men stannade på land, markeringen hämtade hon fort, avdrag för att hon reste sig och missade avlämningen.

Station E, närsök och då menar jag verkligen nära. Bara ca en meter från startpunkten var det en ruta på 3x3 meter där det låg tre dummies. Jag hade svårt att få Piri att stanna i rutan och att få henne att förstå vad hon skulle göra. Men när Piri hittade första dummien så spottade hon ut den, det var en liten dummie som var nedstoppad nära marken. Piri såg ut som hon inte tyckte detta var något att apportera, den ligger ju inom armslängds avstånd från husse. Hon lämnade dock av efter tillsägelse och letade snabbt upp en till, avdrag för avlämningar.
En lång dag som avslutades med final där vi tursamt inte var med, sista finalplatsen gick till en hund med 86p och två stationer med 20p, det fanns fler hundar med 86p. Det hade inte varit bra för vår träning med en walk-up med fem hundar, rent förödande troligtvis. Men det var kul att se de duktiga hundarna i finalen.

På lördagen gjorde vi inte något till Piris förtret, på söndagen var det utställning, vår första i Championklass, vi åkte ut rätt fort med fick 1:a med HP innan domaren reducerade ner de 14 hundarna till 5.
Det finns några bilder från WT’t http://tollarbilder.oja-jansson.se

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis till fina resultat!! Vilka fina poäng på WT!!! Kram Malin & Keno