söndag 2 augusti 2009

Dagarna går fort

Nu har dagarna gått undan fort, bloggen har inte varit första prioriteringen med besök i fäbon och ommålning av huset. Magnus var bussig och hjälpte mig skrubba fasaden före målningen som nu tagit fart.

I tisdags tränade jag och Magnus uppe i Fäbon, det blev linjetag och dubbelmarkeringar på land för Piri, allt gick bra och det känns som Piris har nytta av minnesträning i form av att flera markeringar kastas.

Dagen efter bar det iväg till Åglappen för lite vattenarbete igen, Pasta behövde också en genomkörare innan de skulle starta på B-prov. Samma övning som förra gången för Piri, markering med avslut med linjetag på vatten med dolt utlägg. Det sista gick inte alls och Piri klev inte ens i vattnet, så vi fick backa tillbaka lite för att lyckas. Sedan provade vi dubbelmarkering på vatten, det svåra för Piri är inte att hämta två, utan att sluta stirra på den först kastade. Men övningen gick bra och alla apporter lämnades av i hand fast jag backat upp lite från vattnet.Piri väntar i vassen vid Åglappen

Torsdagen ägnades åt en resa med Magnus till Kuså för deras start på B-prov, Piri var naturligtvis med för att öva passivitet på ett jaktprov. Magnus och Pasta startade i första par så jag lämnade Piri i bilen och tittade först på hur det skulle gå för dem. Vi övade sedan fotgående, först uppe vid bilen och sedan ner till hundstoppet, jag passade på när de bytte par för att få lite skott. Sedan satt vi vid hundstopp och lyssnade på de inledande 5 skotten för ett par hundar, rakt bakom hundstopp. Piri var faktiskt mest intresserad av de människor som gick på stigen och de som stannade och pratade, bra stadga och inte ett pip, så vi gick tillbaka till bilen. Innan vi åkte hem så gjorde vi några korta linjetag och sedan fick hon se mig kasta ut dummies i vattnet för att sedan skickas med kommandot ut, för att öva lite på linjetag på vatten.


Pasta och Piri i bilen... Nyttig passivitetsträning för lilla damen!

Igår var det genomgång för SSRK träningen nästa vecka, Piri och 7 svarta labradorer var med. Vi passade på att att göra dubbelmarkering på vatten, markering på land över våtmark samt tittade på badande labbar.

Inga kommentarer: