måndag 24 augusti 2009

Tolling i Höstbodarna

I Lördags var vi tillsammans med några andra i Gästrikettollarna och rekade för ett inofficiellt tollingjaktprov, naturligtvis passade vi på att träna också.

Så det blev tolling från gömsle, enkel markering på vatten, tolling igen och en till enkelmarkering. Det gick riktigt bra, både tolling och markeringar samt även förflyttningen mellan gömsle och vattnet. Vi avslutade med ett sökfält, nu gick det inte så bra till en början, Piri hittade en stor mjuk blöt dummie som hon inte ville ta, övertalning ute i rutan och sedan fick hon söka vidare, vi slutade efter att hon hämtat fem apporter.

I går var vi uppen i Fäbon en kort sväng, då passade vi på att öva mer sök. Jag lade ut tolv apporter när Piri och Råbert badade, sedan var det dags för Piri att börja leta. Bra fart och hon jobbade på rätt bra med näsan, Tina försökte störa genom att vandra omkring och låta lite, men det brydde hon sig inte om, det var inte heller några problem att fortsätta söka efter att vi kastat markeringar åt andra hållet. Efter åtta apporter lade vi ner söket och jag gick ut och hämtade de sista fyra.

Inga kommentarer: