måndag 9 juli 2007

Träningshelg i Gillingboda

De flesta syskonen träffades nere hos Sanna för en intensiv träningshelg i det något blöta Gillingboda. Vädret kunde vi inte styra men hundarna visade gott gry och jobbade på från fredag kväll fram till söndag eftermiddag. Då var både hundar och förare trötta efter ha provat i stort sett allt utom vattenarbete. Blöta var vi ändå.
Tack Sanna för att du låter oss komma och träna, kul att Rival var där men saknade Vilda. Bilder kommer att läggas upp på vår hemsida senare i veckan.

Fredag kväll var det sök efter dummies och efter detta ett sökfält med dummies. Terängen var inte den allra enklaste, det var till att knuffa sig fram i gräs buskar och snår. Piri är inte speciellt pigg på kvällarna så jag vet inte om det som störde sök-övningarna, men det gick inte lysande.
Lördag började vi med en gemensam walk-up där det kastades 2-5 dummies vid varje stopp, Piri skötte sig utmärkt. Sedan var det dags för målträning-markering där vi skulle få hundarna intresserade av två områden för senare övningar i linjetag. Piri håll bra fart ut och in och avståndet var skapligt långt, nöjd med hennes fart och markeringsförmåga. Efter lunch gick vi tillbaka till samma område och övade linjetag mot de områden där vi tidigare kastat markeringar. Piri fick sitta och titta när jag gick och lade ut, men promenaden tog någon minut så hennes minne fick sig också träning. Så hör långa linjetag har inte vi provat förut så jag var positivt överaskad över den fina farten och att hon höll riktningen bra, här använde vi bara tyngre dummies för att samtidigt få till ett bra apportgrepp. Vi övade sedan lite styrning och Sanna gav lite tips för hur jag skulle få ut Piri framför mig när vi övar stopp- / kontaktsignal.
Söndagen inleddes med stopp- / kontaktsignal. När de andra kommit ut gick tre av oss iväg för att öva markering med tre kastare, bra övning som man inte så ofta för möjlighet att prova. Det var svårt att styra Piris uppmärksamhet mellan de tre kastarna. Sedan gick vi med de tre hundarna i en mini walk-up för övnings skull. De sista vi gjorde var att sitta och titta på medans Twist övade att gå bakom en skytt, som i detta fall var Jannike med apportkastare. Vid första skottet ryckte Piri till och kastade långa blickar ut på fältet, men sedan slog tröttheten till och vid sista skottet vred hon inte ens på huvudet.

Inga kommentarer: