söndag 7 oktober 2007

KM SSRK - WT

Dags för det andra WT't, denna gång var det KM för SSRK Gästriklands och Helsinglands avdelningar i Kratte Masugn. 22 startarande i NKl, 11 i ÖKl och 8 i EKl. Piri var enda Tollaren och det kändes lite ensamt bland alla labbar och flattar, men vi gjorde sällskap med Maria och hennes trevliga Golden hane från Gyllene Hordens kennel.
Jag ska först beskriva alla stationer för att sedan skriva vad Piri och husse gjorde på varje station.
Station 1, skulle vara sök men var enkelmarkering och linjetag. Lite lurig teräng, lutade snett nedåt och apporterna låg i högt gräs bredvid ett busksnår.
Station 2, två enkelmarkeringar. Skulle passera dike från öppen gräsyta upp i ett skogparti med uppförslut och lövskog.
Station 3, enkelmarkering följt av linjetag. Över torrlagd bäckravin som var 2 meter djup och 4 meter bred upp på motsatt sida i skog.
Station 4, dubbelstation vatten. Två enkelmarkeringar följt av dirigering i NKl !

Station 1. Väntade 5 minuter. Jag trodde att vi hade satsat rätt då vi snabbt gick iväg till station 1 för att göra ett sök medans Piri var på utmärkt morgonhumör, vi var andra hunden på stationen och till min stora förvåning var det inte sök utan enkelmarkering och sök. De hade ändrat kvällen innan, så det var bara att köra hårt. Piri hade fint fotgående och stadga, sprang snabbt ut till buskaget där apporten hade kastats, det hon inte uppmärksammat var att den inte låg i buskarna utan i gräset bredvid. Letade fint först för att sedan springa och heja på kastaren och sedan gå tillbaka till området. Husse alltför säker på att Piri skulle hitta denna gång och blåste ingen söksignal. Piri kom in tom på markeringen. Husse fick svälja förtreten över sin miss och skickade Piri på linjetaget, allting fungerade bra och nu hittade hon apporten. De hade inte kastat ut någon ny så det var samma som på markeringen.

Station 2. Väntade 15 minuter. Här skulle man vänta på att domaren knackade en på ryggen efter varje markering, på första markeringen letade hon i rätt område men avbröt efter en stund och kom tillbaka tom. Andra markeringen var perfekt, allting som i en instruktionsfilm. Stadgan bra men den dummie som kom in fick sig ett litet rusk före avlämningen. Det såg nog domaren.

Station 3. Väntade 15 minuter. Svår teräng och jag trodde inte linjetaget skulle fungera särskilt bra men jag fick fel. Markeringen hamnade precis vid slutet av stigningen efter ravinen invid en stor rot och kastades flackt, Piri sprang resolut över den och norpade en dummie bakom kastaren och kom glatt tillbaka till husse. På linjetaget sprang hon också rakt över dummien och fortsatte till dummien som var utlagd för ÖKl. Vad ska man säga ? Helt klart 0p men hon var bra på linjetaget och sprang väldigt fint i anvisad riktning. Värför hade de flera dummies utlagda kan man fråga sig, men ingen ide att tjafsa, jag skulle ha blåst stopp sa domaren. Men det kan vi inte än.

Station 4. Väntade i minst 45 minuter. Piri höll humöret uppe och var bra med då vi gick ner till vattnet. Startpatsen var 5 meter upp från vattnet, på första markeringen simmade hon mot kastaren och inte mot dummien som hamnat precis invid land. Bra precision från kastaren men inte så lätt för hunden. Piri gick upp på ön och rotade runt kring kastaren, men han var i alla fall vaken och snappade snabbt upp de andra dummiesarna han hade innan Piri kom upp på land. Sedan hade jag lite svårt att få ner henne i vattnet igen, så vi fick be om hjälp och en dummie till kastades i vattnet. Andra markeringen klarade hon bra och den fick vi in, men bägge gångerna droppade hon apporten innan hon kom fram till mig. Dags för vattendirigering och det gick inte alls, helt enkelt för svårt eftersom vi aldrig ens provat på träning.

Jag åkte hem innan allting var klart så jag har ingen aning om vilken poäng vi fick men jag vet hur många nollor vi fick, resultatet skriver jag om en annan gång. Men det är nog inte fler än på förra WT't. Var var alla störningskast före linjetagen ? Det hade vi tränat på och börjat få fason på. Men jag är nöjd efter dagen i alla fall. Fotgåendet var hyfsat och inget tjutande eller pip, men det sköts inte heller några skott. Piri och husse var lite loja på eftermiddagen och sjönk ner i soffan för en liten lur innan kvällsmaten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som ett prov med en del onödiga störningar! Tycker Piri skötte sig fint ändå!! Ni kommer igen!!

Anonym sa...

Jag tycker att ni kämpar på bra, trots att förutsättningarna på proven skiftar betänkligt! Och fotgåendet verkar ha fallit på plats nu - bra jobbat!!