måndag 15 oktober 2007

Söndagsutflykt

Igår åkte vi alla ner till Tärnsjö för att träna med Johanna och Tico. Piri var riktigt sugen eftersom hon trodde att vi skulle träna redan i lördags då vi packade in hundarna i bilen och åkte till Falun, men det blev ingen träning då. Så igår var hon riktigt busig och otroligt positivt inställd.

Vi började med en markeringsövning vi lärde oss på klanhelgen, Piri fick se en markering falla, sedan vänder vi oss bort från kastaren, som går ut och hämtar den kastade dummien. Kvar på platsen för markeringen finns bara en liten väl dold dummie. Detta är en utmärkt övning för lilla fröken som oftast letar dummies med ögonen. Första gången gick det inte så bra, hon slutade leta och gick bort till Johanna för att titta om inte hon kunde tänka sig att tappa en dummie, men efter en stund började hon leta igen och hittade dummien. Nästa gång gick det bättre.

Vi kastade sedan några markeringar i ett område som vi sedan skulle använda för dirigering, men även här var hon ute vid kastaren och rotade runt innan hon hämtade in dummiesarna.På de följande linjetagen stod Tina kvar där hon stod på markeringarna, så Piri drev iväg åt hennes håll. Kanske inte så smart att ha någon ute bredvid dummien på linjetag. Så här måste vi träna för att få bort det överdrivna intresset för kastare.

Sedan övade vi "ut" på samma plats och även ute på fältet, det går bättre för varje gång men övningen är inte befäst.

Som avslutning gjorde vi ett sök med både Tico och Piri med vid sökfältet. Det fick först var för sig leta upp en varsin apport, sedan provade vi att skicka ut dem samtidigt i sökfältet. Det gick utmärkt, de brydde sig inte om varandra utan letade på. Det var nog rätt bra att de innan vi startade hade fått springa runt på fältet och rasa av sig. Farten var hög på vägen ut, medans de sökte och på vägen in för avlämning. Roligt att se två riktigt glada hundar jobba.

Råbert fick naturligtvis göra alla övningar han också, han var mycket nöjd med dagen men inte med att sitta i bilen när ungdomarna övade. De vilade skönt efter maten som serverades när vi kom hem.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var extra kul att se Piri på söket igår för hon hade en helt annan inställning än tidigare.
Inga problem att ta för sig igår inte :-)